Samtalsterapi får mig att må bra

God dag kära vänner. Idag har vart en riktigt seg dag eftersom jag inte har haft någonting att göra. Jag har bara suttit hemma i soffan och väntat på bättre tider om man säger så. Jag är sjukskriven eftersom jag inte mår så bra och när min man är och jobbar så blir det väldigt tomt här hemma. Jag har i alla fall testat att gå i samtalsterapi i Värnamo där min man jobbar och det har faktiskt hjälpt mig en del.

Min man jobbar inte i orten vi bor i, utan det tar en stund för honom att ta sig till och ifrån jobbet med bil. Eftersom jag är sjukskriven och oftast inte har någonting att göra så åker jag med honom ibland för att sitta och hjälpa till lite med hans grejer. Han är chef och ofta ensam på jobbet och det är anledningen till att jag får hänga på. Sist när jag hängde med så gick jag en promenad på stan och då hittade jag Viatrium som erbjuder samtalsterapi här i Värnamo och jag ville verkligen testa. Jag gick in dit och kollade lite hur det fungerade och jag bestämde mig för att komma tillbaka en timme senare för att få testa på detta. Jag gick till min man och sa detta och han tyckte verkligen att det lät som en bra idé. Han gör allt för att få mig glad och må bra och det uppskattar jag mycket. Jag gick då på denna samtalsterapi i Värnamo och det gick jättebra. Det kändes skönt att prata ut med någon som inte känner mig och jag fick många svar på mina frågor. Jag ska följa med min man till hans jobb igen och samtidigt gå till Viatrium för att gå på ytterligare ett möte.